Schüssler celzouten

Dr. Schüssler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziektes noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel.
 
Practical Health
Natuurgeneeskundige praktijk Mirjam Jongen
Dr. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten. Hij ging zelfs verder: om schade te voorkomen en om de celzouten direct opneembaar voor de cellen te maken, moeten ze verdund worden.
De celzouten bevatten zodanig verdunde (verwreven) mineraalzouten dat ze direct door de cel opgenomen kunnen worden. Mineraalzouten die onverdund gegeven worden, kunnen voor het lichaam een belasting vormen. Verdunde mineralen kunnen echter door het lichaam zonder problemen in de cellen worden opgenomen.  Schüssler celzouten kunnen ingezet worden bij b.v. burn-out, vermoeidheid, angst, ontgiften, blaasontsteking, allergie, bloeddruk, darmproblemen, depressie, artrose, apneu, cholesterol, immuniteitsstimulans, osteoporose, verkoudheid, griep, onstekingen enz. enz.

Mirjam Jongen    Rodebachstrasse  26     Tȕddern  06-13252151